FOTO: RTRS

Udruženje porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" iz Banjaluke pokrenulo je humanitarni broj 1414 za pomoć i podršku u liječenju petomjesečne Vanje Malović, koja je oboljela od spinalne mišićne atrofije prvog tipa, izuzetno rijetke i teške bolesti.

Predsjednik banjalučkog Udruženja "Četiri plus" Jovan Radovanović rekao je da je broj aktivan do 14. novembra, te pozvao sve ljude dobre volje da pozivom pomognu u prikupljanju novca za liječenje.
 
Radovanović je naveo da je za liječenje ove bebe potrebno dva i po miliona evra za lijekove "spinraza" i "zolgensma", koji je najskuplji na svijetu, te da je do sada prikupljeno više od 700.000 evra.
 
On kaže da je pokrenuta velika akcija prikupljanja donacija, a da pozivom na broj 1414 svi iz BiH mogu da doniraju jednu marku za liječenje djevojčice.
 
"Pokažimo još jednom humanost na djelu i pomozimo da ova beba ozdravi", apelovao je Radovanović.
 
Vanja Malović je rođena 13. maja 2021. godine u Beogradu.
 
Genetska analiza njenog zdravstvenog stanja potvrdila je da ima rijetku neuromišićnu bolest SMA 1 /spinalna mišićna atrofija tip jedan/. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )