FOTO: null

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da sve institucije u BiH i svijetu treba da osude pozive "Islamske države" na nove terorističke napade u BiH i na Balkanu.

Čubrilović je naglasio da će institucije Srpske znati da odgovore na takve pozive s obzirom na to da Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovim prostorima prednjači u borbi protiv terorizma.

"Terorizam je nešto protiv čega se moramo boriti na globalnom planu. To nije posao za jednu državu, jednu regiju, to je globalni posao u koji moramo svi biti uključeni", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On smatra da su u Evropi i svijetu svi svjesni opasnosti terorizma i da preduzimaju sve moguće mjere da zaštite teritoriju i stanovništvo protiv kojeg je terorizam usmjeren.

"Posebno to nije dobro za prostor BiH, s obzirom na sva naša iskustva iz dalje i bliže prošlosti", rekao je Čubrilović.

"Islamska država" objavila je propagandni snimak kojim prijeti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu terorističke napade na tom prostoru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )