FOTO: null

Gradski odbor SDS Bijeljina pozvao je danas birače da izađu na izbore za savjete mjesnih zajednica koji se održavaju u nedjelju, 29. marta.

Za izbore je prijavljeno 337 kandidata SDS-a u 61 mjesnoj zajednici, 48 seoskih i 13 gradskih. 

Na stranačkim listama za izbor članova savjeta mjesnih zajednica je 40 odsto žena. 

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS Bijeljina Dragoljub LJubojević je na konferenciji za novinare zahvalio dosadašnjim članovima savjeta u mjesnim zajednicama, uz ocjenu da su izuzetno zaslužni za kvalitetno funkcionisanje gradske vlasti. 

On je podsjetio da u gradskoj upravi postoji služba za pomoć mjesnim zajednicama da bi na najbolji način bio organizovan život u selu i gradu, na opšte dobro svih građana Bijeljine. 

Izbori za savjete mjesnih zajednica biraju se u Bijeljini prvi put tajnim glasanjem, na način identičan opštim ili lokalnim izborima. 

Pravo glasa ima više od 106.000 registrovanih birača. 

Posljednji put izbori za rukovodstva u mjesnim zajednicama provedeni su u gradu 2006. godine, a prema tadašnjoj praksi građani su birali na javnom skupu, aklamacijom i većinom glasova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )