FOTO: null

Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić uputio je apel poslodavcima i radnicima da tokom dana kao što je ovaj danas, sa izuzetno visokim temeperaturama, poštuju standarde i propise o zaštiti na radu, prije svega o korišćenju zaštitne opreme i pravljenju

Gradonačelnik, takođe, apeluje  na poslodavce da, u skladu sa mogućnostima, radno vrijeme prilagode temperaturnim prilikama, kako se u najtoplijim dijelovima dana ne bi obavljali teži fiziki poslovi i poslovi na otvorenom.

Gradonačelnik Mićić je pozvao učesnike u saobraćaju na dodatni oprez na saobraćajnicama, a sve ostale stanovnike Grada Bijeljina da se pridržavaju savjeta ljekara o zaštiti od visokih temperatura.

S obzirom na to da u zakonodavstvu Republike Srpske ne postoje zakonske odredbe o radu u nepovoljnim mikroklimatskim uslovima, niti je propisano u kojim mikroklimatskim uslovima bi poslodavci trebalo da obustave rad zaposlenih, gradonačelnik Mićić poziva Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite da inicira donošenje ovih zakonskih propisa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )