FOTO: null

Policijska uprava Bijeljina podsjeća građane da su obavezni da regulišu status naslijeđenog oružja u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

Lice koje je proglašeno za nasljednika oružja dužno je da u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti rješenja o nasljeđivanju podnese zahtjev za izdavanje oružnog lista, uz dokaze o ispunjenosti uslova propisanih Zakonom. 

Nasljednik je u obavezi da sam nađe kupca ili oružje proda posredstvom ovlaštenog preduzeća za promet oružja i minicije, da oružje pretvori u trofej ili da oružje preda u vlasništvo Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina. 

Ukoliko umrlo lice nema nasljednika, oružje postaje vlasništvo Republike Srpske, kao i slučaju da zakonski nasljednici umrlog lica ne preuzmu oružje od nadležnog organa u roku od tri godine od dana predaje. 

Za sve nejasnoće i detaljnije informacije građani mogu kontaktirati Odsjek za upravno-pravne poslove Policijske uprave Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )