FOTO: null

Da bi se izbjegle neželjene gužve na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina pozvao je danas građane kojima su istekla lična dokumenta da na vrijeme podnesu zahtjev za njihovu zamjenu.

Zakonska obaveza građana je da lične karte zamijene u periodu od 15 dana prije dana njihovog isteka, putne isprave - pasoša tri mjeseca ranije, a vozačke dozvole do samog dana isteka, s tim što je zahtjev za zamjenu moguće podnijeti i ranije. 

U saopštenju Centra podsjeća se da u ljetnim mjesecima dolazi do povećanja broja zahtjeva za izdavanje ličnih karti i pasoša zbog dolaska građana koji žive u inostranstvu i povećanog broja zahtjeva za izdavanje pasoša u vrijeme korištenja godišnjih odmora. 

Od novembra prošle godine građanima je omogućeno korištenje jedinstvenog SMS servisa Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za provjeru podataka i dobijanje obavještenja o trenutnom statusu ličnih isprava ili zahtjeva za njihovim izdavanjem. 

Putem ovog servisa mogu se provjeriti i podaci o registraciji vozila, novčanim kaznama i uplatama, te kaznenim bodovima za vozače. 

Uslov za korištenje ovog servisa je da građani lično prijave broj svog mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a u kojoj imaju prebavište. 

Poruke se šalju na jedinstveni broj 091-110-122, a cijena poruke je 10 feninga. 

Iz CJB Bijeljina navode da se na lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata radi u dvije smjene, od 7.00 do 19.00 časova, da bi građani mogli da usklade dolazak sa svojim obavezama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )