FOTO: null

Gradska organizacija Crvenog krsta i Centar za socijalni rad u Bijeljini pozvali su danas donatore da podrže humanitarnu akciju za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Direktor Centra za socijalni rad Milan Simeunović rekao je novinarima da je prošle godine u ovoj akciji podijeljeno 150 paketa hrane i sredstava za higijenu, a da ove godine nastoje da prikupe novac za 250 paketa kojima će za praznike obradovati najugroženije porodice u Semberiji. 

"Želimo da animiramo građane i privrednike i da u organizovanoj akciji prikupimo što više pomoći koja će biti podijeljena korisnicima po jedinstvenom spisku Centra za socijalni rad", rekao je Simeunović. 

Na konferenciji za novinare u Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini poziv donatorima za ovu tradicionalnu prazničnu akciju uputio je i sekretar Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić. 

On je rekao da u ovoj humanitarnoj akciji tradicionalno učestvuje manja grupa donatora u gradu i da se prikupi do 10.000 KM. 

"Sada želimo da uključimo što više domaćih firmi i da se u objedinjenoj i koordinisanoj akciji prikupi dovoljno novca za pripremu 250 prehrambenih i higijenskih paketa kojima ćemo za praznike obradovati i porodice koje žive u stanju socijalne potrebe", naglasio je Gligić. 

On je najavio da će Crveni krst, po okončanju distrubucije paketa tokom praznika, donatorima dostaviti račune i izvještaj o načinu trošenja novca i spisak korisnika pomoći. 

Novac za učešće u ovoj humanitarnoj akciji uplaćuje se na račun Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina na broj: 554-001-00001246-29 kod Pavlović banke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )