FOTO: null

U Bijeljini u Moskovskoj ulici danas oko 13 časova izbio je požar u kotlovnici za centralno grijanje u kući porodice Dragiše Maksimovića.

U kotlovnici je došlo do zapaljenja instalacija i peći za centralno grijanje, te velike količine ogreva.

"Ja sam pošla da vidim kakva je vatra u peći i kad sam otvorila vrata, iz podruma je kuljao dim i vatra. Ne znam kako je došlo do požara. Jeste da su suva drva bila oko peći, ali dimnjak je u redu", rekla je Ljeposava

Maksimović.

Požar je zahvatio veći dio podrumske prostorije. Vatrogasci su brzom intervencijom spriječili širenje vatre u drugi dio kuće, ali je potencijalnu opasnost predstavljao i dim.

"U podrum se nije moglo ući sve dok nismo upotrijebili sve ono što smo imali na raspolaganju od opreme. Radila je čitava smjena. Ne daj Bože da se noću ovo desilo, čitava porodica bi stradala od ugljen monoksida", rekao je Nenad Brajić, komandir smjene u Vatrogasnoj jednici Bijeljina.

Srećom nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Česte su ovakve intervencije, tvrde u Vatrogasnoj jedinici i apeluju da građani ogrev, pogotovo veće količine za centralno grijanje, drže van kuće. Jer samo na taj način mogu se spriječiti veće nesreće.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )