FOTO: mondo.ba

Tužba bivših čelnih ljudi MUP-a RS protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida (21), povučena je danas na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka.

Tužbu protiv Dragičevića zbog klevete podnijeli su bivši ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, nekadašnji načelnika Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić i direktor SIPA-e, odnosno bivši direktor policije RS, Darko Ćulum.
 
Niko od njih trojice nije se danas pojavio na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka iako su bili uredno obaviješteni, niti su opravdali svoje odsustvo.
 
"Sud donosi rješenje, tužba se smatra povučena", navedeno je u zapisniku sa današnjeg ročišta.
 
Tužioci, odnosno njihov punomoćnik, ima određen rok da se izjasni na ovo rješenje i eventualno uputi zahtjev za povratak na pređašnje stanje ali, kako nezvanično saznajemo, to vjerovatno neće učiniti.
 
Tužba je podnesena u maju 2018. godine, a proširena je u novembru iste godine. Od Davora Dragičevića tužbom se tražilo da isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8.000 KM.
 
Oni su Dragičevića tužili zbog govora koje je u nekoliko navrata držao na Trgu Krajine u Banjaluci, tokom skupova grupe "Pravde za Davida", u kojima ih je, navodi se, prozvao da su "saučesnici u ubistvu njegovog sina" Davida (21), a koji je stradao u martu 2018. godine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )