FOTO: null

Na putevima u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Bijeljina od početka godine registrovano je 1.148 saobraćajnih nezgoda, a 15 lica je poginulo.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina navode da je stanje bezbjednosti saobraćaja povoljnije u odnosu na isti period prošle godine kada je smrtno stradalo 21 lice. 

Dominatni uzroci saobraćajnih nezgoda bili su nepropisno izvođenje radnje sa vozilom i neprilagođena brzina kretanja. 

Najugroženija kategorija u saobraćaju su vozači, suvozači i pješaci. 

Iz bijeljinskog Centra napominju da je u dosadašnjem periodu sankcionisano 5.647 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa. 

U septembru je akcenat policije bio na preventivnom djelovanju u segmentu koji se odnosio na bezbjednost djece u saobraćaju, a aktivnosti su bile usmjerene na kontrolu poštovanja pješaka u zonama škola i na trasama kretanja. 

Tokom kontrole vozila, kojima se vrši organizovani prevoz djece, iz saobraćaja je isključen jedan autobus zbog tehničke neispravnosti uređaja za kočenje. 

CJB Bijeljina apeluje da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, da koriste elemente pasivne bezbjednosti, te da posebnu pažnju obrate u zonama škola.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )