FOTO: null

Razvod braka je sve učestalija pojava među mladim ljudima pa su česti primjeri da se razvode bračni parovi koji zajedno žive svega nekoliko godina. Da je se u ovoj godini povećao broj razvoda u odnosu na predhodnu godinu govore i podaci bijeljinskog Centr

U gradskoj Matičnoj službi kažu da je sudbonosno "DA" u predhodnih jedanaest mjeseci izgovorilo više parova nego u predhodnoj godini, ali ističu da je i porastao broj onih čiji je brak završio razvodom. Takođe oni bilježe da veliki broj mlađih bračnih parova odlučuje na razvod.

Obilježeno je u ovoj godini i ono nesvakidašnje, a to je par slučajeva parova koji su se odlučivali na ponovno sklapanje braka sa istom osobom. 

Oni koji imaju maloljetnu djecu zakon obavezuje da prije tužbe za razvod braka podnesu zahtjev za pokušaj mirenja. U ovoj godini Centru za socijalni rad podnjeto je 156 takvih zahtjeva, a samo 10% bračnih parova nastavilo je zajednički život nakon mirenja.

Komplikacije u životu dvoje ljudi donosi i velika generacijska razlika. 

Brak koji predstavlja ozbiljnu instituciju trebao bi biti zasnovan na slobodnoj volji dvoje ljudi, a motiv za zaključenje braka, prije svega mora biti ne materijalne prirode, kako ne bi došlo do razvoda. 

U dosadašnjem periodu ove godine na području semberije razišla su se čak 203 para, koji kao razlog najčešće navode iznevjerena očekivanja, alkoholizam i finansijsku krizu. 

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )