FOTO: null

Pripadnici bijeljinske Vatrogasne jedinice imali su od početka godine 194 intervencije, dok je taj broj za cijelu prošlu godinu iznosio 187, rekao je Srni komandir ove vatrogasne jedinice Mile Spasojević.

Prema njegovim riječima, najčešći su požari na niskom rastinju na otvorenom prostoru i ukupno ih je bilo 60, a samo u julu 33 ovakve intervencije. 

U prvih 10 dana avgusta vatrogasci su intervenisali 16 puta, a samo u dane vikenda bilo je šest intervencija, dvije u subotu i četiri juče. 

Spasojević poziva građane da vode računa, posebno zbog najava da će cijeli avgust, ali i septembar, biti sa toplim danima, da smanje paljenje niskog rastinja, smeća i drugog, bilo da je riječ o paljevinama u gradu ili na selu. 

"Vreli su dani i postoji veća vjerovatnoća da će, ukoliko bude nepažnje, biti izbijanja požara na otvorenom prostoru", dodao je Spasojević. 

On je podsjetio da je prije nekoliko dana požar na otvorenom doveo i do smrtnog slučaja u selu LJeljenča kada se čovjek ugušio u dimu, pokušavajući sam da ugasi vatru. 

"Zato, ako građani već nešto zapale, pa osjete da će im se požari širiti, obavezno treba da pozovu vatrogasce, te da nikako ne pokušavaju sami gasiti", rekao je Spasojević. 

On je naveo da požari za vikend nisu bili kritični, osim požara u naselju Gornji Magnojević, gdje je vatra počela od niskog rastinja i preko njiva zahvatila šumu. 

"Gasili smo ga tri i po časa. Zahvaljujući pomoći mještana, uspjeli smo da ga stavimo pod kontrolu i potpuno ugasimo", rekao je Spasojević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )