FOTO: null

BIJELJINA - Broj djece obuhvaćene pripremnim programom pred polazak u školu iz godine u godinu se povećava, te u ovoj godini, zahvaljujući podršci resornog ministartsva i Grada Bijeljina, povećanje iznosi čak 11 odsto.

Prema analizi stanja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja na području Grada Bijeljina, pripremnim programom u osnovnim školama obuhvaćeno je 151 dijete na ruralnom području, što sa 525 djece uključene u predškolske ustanove čini obuhvat od ukupno 676 djece u pripremnom programu ili 71 odsto ukupnog broja od 950 djece, koliko ih se očekuje na upisu. 

Prošle godine pripremnim programom bilo je obuhvaćeno 60 odsto ukupnog broja djece. 

Prema ovoj analizi, koju će u petak, 27. aprila, razmatrati odbornici Skupštine grada Bijeljina, interes roditelja za bilo koji vid pomoći za uključivanje djece u vrtiće je svakim danom sve veći, pogotovo onih koji imaju veći broj djece. 

U analizi se navodi i da je neophodno nastaviti saradnju sa vrtićima, školama, Centrom za socijalni rad, Udruženjem građana "Otaharin",kao i ostalim udruženjima s ciljem šireg obuhvata djece predškolskog uzrasta. 

"Neophodno je, u skladu sa finansijskim mogućnostima realizovati strateške ciljeve na izgradnji, sređivanju i opremanju prostora za potrebe predškolskog vaspitanja i obrazovanja, sa akcentom na prigradsko i seosko područje", navodi se u analizi predškolskog vaspitanja i obrazovanja. 

U narednom periodu, kako je istaknuto, neophodno je stvarati i preduslove za uključivanje djece sa posebnim potrebama u predškolsko obrazovanje, jer oni sada nemaju pristup u ustanove ovog tipa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )