FOTO: InfoBijeljina

Prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje BiH, kada je riječ o Sloveniji, u prvih pet mjeseci ove godine posredovano je za 7.046 kandidata, dok je u istom periodu prošle godine bilo riječ o 2.270 kandidata, tako da u toj zemlji postoji porast interesa za bh. radnike u odnosu na prošlu godinu.

Odnosno, kako nam je rečeno iz Agencije, imamo povratak na one brojeve od prije pandemije virusa korona. 

"U Sloveniji se radi o tome da se uglavnom ove godine vraćaju na posao radnici koji su zbog pandemije ili izgubili posao ili privremeno bili onemogućeni da rade zbog pandemije", rekao je za portal InfoBijeljina Boris Pupić, stručni saradnik za informisanje Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Prema njegovim riječima, u Njemačkoj je u prvih šest mjeseci ove godine posredovano za 225 kandidata.

"Pritom je u istom periodu prošle godine taj broj bio 240, tako da je za Njemačku otprilike sličan interes kao i prošle godine", naglasio je Pupić u izjavi za portal InfoBijeljina.


Inače, ova agencija posreduje u zapošljavanju bh. građana u Sloveniji, što se odnosi na brojna zanimanja, te u Njemačkoj, koja na ovaj način angažuje bh. medicinske radnike.

Kada je riječ o zanimanjima bh. radnika koje su Slovenci najviše tražili proteklih godina, trend je uglavnom  identičan. U pitanju su najčešće vozači, varioci, zidari te druga zanimanja u građevinskoj industriji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )