FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

I u toku 2022. godini planiran je nastavak projekta turističkih vaučera, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

"U toku su pripremne aktivnosti, u sklopu kojih se razmatraju mogućnosti unapređenja samog projekta, posebno u dijelu koji se odnosi na procedure refundacije. Po okončanju ovih aktivnosti, javnost će biti informisana o rokovima i načinima realizacije projekta", naveli su u odgovoru za portal InfoBijeljina iz Ministarstva.

Od 15. juna 2020. godine do kraja juna 2021. u Srpskoj je izdato 46.948 vaučera vrijednosti po 100 maraka. 

U Ministarstvu trgovine i turizma RS ranije su potvrdili da je u projekat bilo uključeno 97 ugostiteljskih objekata za smještaj i 28 turističkih agencija i naglasili da su stanovnici Srpske vaučere najviše koristili u banjskim centrima te na Jahorini, u Hercegovini i Višegradu.



Stav Turističke organizacije Republike Srpske (TORS) je da su se domaći gosti su se u vrijeme pandemije, usljed otežanog ili gotovo nemogućeg izlaska iz zemlje, umjesto odustajanja od odmora okrenuli domaćim destinacijama. 

"Vlada je ovom mjerom, ne samo podstakla stanovništvo na obilazak domaćih destinacija, nego je u trenutku velike krize bila garant opstanka u velikom dijelu privrede iz oblasti turizma", rečeno je nedavno iz Turističke organizacije RS.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )