FOTO: InfoBijeljina

Broj blokiranih računa preduzeća u BiH i dalje raste, potvrđeno je portalu InfoBijeljina.

"Ukupan broj firmi koje imaju najmanje jedan blokiran račun je 53.415, a ukupan broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH je 98.203", rečeno je za portal InfoBijeljina iz Centralne banke BiH.

Kako su dodali, broj blokiranih računa firmi u BIH je povećan u odnosu na isti period 2020. godine.

"Naime, istom periodu prošle godine, na dan 1. juni 2020, ukupan broj blokiranih računa poslovnih subjekata bio je 95.251, a ukupan broj firmi koje imaju najmanje jedan blokiran račun iznosio je 51.990", naglasili su iz Centralne banke BiH u izjavi za portal InfoBijeljina.


Podsjetimo, prema prošlogodišnjem izvještaju o blokiranim računima, na tom spisku našli su se poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života - od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi, a na ovom popisu našli su se tada i rudnici, mjesne zajednice, opštine i sportski savezi.

Prema mišljenju ekonomista, podaci o blokiranim računima su samo jedan od pokazatelja koliko je stanje u privredi teško. 

Pojedini stručnjaci su još prije desetak godine predvidjeli da je, kako su tada rekli, u idućem periodu mnogo realnije očekivati povećanje ovog broja nego njegovo smanjenje, a što se i obistinilo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )