FOTO: InfoBijeljina

Pripadnici Granične policije BiH od početka ove godine odvratili su više od 4.300 osoba od pokušaja nezakonitog prelaska državne granice, a drastično je smanjen broj migranata koji su evidentirani pri pokušaju prelaska granice na području djelovanja Jedinice granične policije Bijeljina.

"Na području djelovanja Postrojbe granične policije Bijeljina u nezakonitom prelasku ili pokušaju nezakonitog prelaska državne granice evidentirano je više od 250 osoba, dok je prošle godine u istom razdoblju, na području djelovanja Postrojbe granične policije Bijeljina, u nezakonitom prelasku ili pokušaju nezakonitog prelaska državne granice evidentirano 425 osoba", rekla je za portal InfoBijeljina Franka Vican, portparol Granične policije BiH.

Prema njenim riječima, najviše osoba, zatečenih u nezakonitom prelasku državne granice na području djelovanja Jedinice granične policije Bijeljina, su državljani Avganistana i Iraka.

Podsjetimo, krajem prošle godine je iz Terenske kancelarije "Sjeveroistok" sa sjedištem u Bijeljini potvrđeno da je najveći migracijski pritisak na ulazu u BiH u toj godini evidentiran na području djelovanja Јedinice granične policije Bijeljina, ali je znatno smanjen u odnosu na godinu ranije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )