FOTO: facebook

Zastoj srca usljed uzimanja velike količine medikamenata, odnosno trovanje tabletama, uzrok je smrti 23-godišnje Adise Atiković iz Tuzle, čije je beživotno tijelo pronađeno prošle sedmice.

Smrt studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli šokirala je javnost, a beživotno tijelo pronađeno je u šumskom predjelu naselja Ilinčica, dan nakon što je porodica policiju obavijestila o njenom nestanku, piše Klix.
 
Pored Adisinog tijela na kojem nisu utvrđeni tragovi nasilja, a koje se nalazilo u njenom automobilu marke “ford fiesta”, pronađena je veća količina tableta, što je ukazivalo na moguće samoubistvo.
 
Postupajući tužilac naredio je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a na kraju je i potvrđeno da je riječ o samoubistvu.
 
– Obducent nam zvanično još uvijek nije dostavio nalaz, ali je obavjestio tužioca da je smrt nastupila zbog zastoja srca usljed uzimanja velike količine medikamenata, odnosno riječ je o trovanju tabletama – kazao je za Klix portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.
 
Dvadesettrogodišnja Adisa Atiković sahranjena je protekle subote, a na vječni počinak u nevjerici su je ispratili članovi porodice, rodbina, prijatelji i kolege sa fakulteta.
 
Podsjećamo, 23-godišnja djevojka od kuće se udaljila u ponedjeljak uveče 31. maja, a posljednji put je locirana u svom automobilu jedan sat iza ponoći u živiničkom naselju Ciljuge.
 
Osim policije, za njom su tragali još i članovi porodice, prijatelji i Interventna služba spašavanja iz Živinica, ali nažalost njeno tijelo je pronađeno u šumskom predjelu Ilinčice u srijedu u poslijepodnevnim satima.
 
Razlozi zbog kojih se mlada djevojka odlučila na samoubistvo za sada nisu poznati.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )