FOTO: null

Prvostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH donijela je odluku o privremenoj suspenziji Gorana Salihovića, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, potvrđeno je iz VSTV-a.

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je povodom zahtjeva Ureda disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH donijela odluku da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović privremeno udaljava sa dužnosti glavnog tužioca i tužioca u istom tužilaštvu do okončanja disciplinskog postupka, počevši od 29.9.2016. godine.

Pritužba o povredi dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH je registrovana po službenoj dužnosti, na osnovu medijskih navoda, od strane UDT 8. 8. 2016. godine, a nakon provedene istrage UDT je utvrdio da postoji dovoljno dokaza da je tuženi izvršio disciplinske prekršaje iz člana 57. tačke 7., 10., 11., 12., 19. i 23. Zakona o VSTV-u BiH.

UDT je u navedenoj tužbi zatražio izricanje disciplinske mjere razrješenje od dužnosti tuženog. Takođe je uputio zahtjev Prvostepenoj disciplinskoj komisija VSTV-a BiH da donese odluku kojom će glavni tužilac Tužilaštva BiH biti udaljen od obavljanja dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Više informacija biće poznato naknadno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )