FOTO: null

Stejt dipartment potvrdio je večeras da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Iako su se informacije o sankcijama Miloradu Dodiku u medijima pojavile u popodnevnim časovima, tek večeras je i zvanično potvrđeno.

Predsjednik Dodik izjavio je ranije da ne zna da li je tačna informacija da je stavljen na američku crnu listu, jer još nije dobio nijedan zvanični dokument, ali je naveo da očekuje tako nešto.

Sankcije protiv Dodika podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji ove države, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcija. 

Američka ambasadorka u BiH Morin Kormak izjavila je da su SAD uvele sankcije Dodiku zbog opstrukcije Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Milorad Dodik se usprotivio Ustavnom sudu BiH i prekršio zakon, te predstavlja značajnu prijetnju u vezi sa ometanjem provođenja Dejtonskog sporazuma", rekla je Kormak u svom video obraćanju, objavljenom na sajtu američke ambasade u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )