FOTO: Glas Srpske

Dvije učenice banjalučke Tehnološke škole iz potukle su se u blizini ove obrazovne ustanove, a Hitna pomoć odvezla je jednu od njih, potvrđeno je za “Nezavisne novine”.

Direktor škole Dejan Čutura rekao je da je bilo udaraca, te da je jedna od djevojčica imala i krvarenja nosa, ali, kako kaže, ne bi trebalo  da se radi o težim tjelesnim povredama.
 
-Hitna pomoć je odvezla  jednu djevojčicu, čekamo da se utvrdi koji je stepen povrede. Tukle su se dvije djevojčice iz istog razreda, koje su navodno i drugarice i razlog još uvijek ne znamo - kazao je Čutura.
 
Kako je rekao obavijestili su i policiju.
 
Ističe da ranijih godina u ovoj školi ovakav vid vršnjačkog nasilja nije se često dešavalo.
 
-Za mojih 25 godina rada mogu da ih nabrojim na prste jedne ruke - kazao je Čutura.
 
Kako je rekao jedan od očevidaca, tuča se dogodila oko 9.20 časova, na odmoru ispred školske kapije.
 
-Njih dvije su se  svađale pet minuta. Onda je jedna skočila na drugu oborila je i udarala šakama u glavu. Djevojčici je krenula krv iz nosa, jedva su ih razdvojili, a došla je i hitna, te je izgrebanu i krvavu djevojčicu  - kazali su očevici.
 
Ostali učenici

Čutura je naglasio je da se sukob dogodio  van školskog dvorišta, a radnici škole su prišli i razdvojili ih u tuči.
 
-Jedino što me je zabrinulo da ostali učenici nisu bili solidarni i nisu reagovali, niti pokušali da ih spriječe u tuči - pojasnio je Čutura i dodao da je samo jedna učenica pokušala da ih razdvoji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )