FOTO: null

Potrošnja vode u uslovima ekstremnih vrućina na području Bijeljine povećana je za oko 15 odsto, rekao je šef Služe za proizvodnju i distribuciju vode u preduzeću ,,Vodovod i kanalizacija,, Bijeljina Miroslav Spasojević.

Povećanje potrošnje vode, navodi Spasojević, uzrokovano je povećanim brojem potrošača i tropskim vrelinama u posljednjih mjesec dana. 

"Ovako visoka temperatura nije ništa novo, jer smo je imali i 2003, 2004. i 2005. godine. Restrikcija neće biti, vode ima dovoljno, a njen kvalitet je u skladu sa pravilnikom o higijenskoj ispravnosti", rekao je Spasojević na konferenciji za novinare. 

On je naveo da je bijeljinski vodovod jedan od rijetkih u okruženju koji godinama nije imao problema da korisnike snabdijeva kvalitetnom i pitkom vodom, bez restrikcija. 

Spasojević je naglasio da se kontrola vode vrši svakodnevno, na izvorištu Grmić, kao i analize u mreži dugoj preko 500 kilometara, sa krajnjih tačaka i na tačkama gdje je najveća, srednja i najmanja potrošnja. 

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" snabdijeva pitkom vodom više od 100.000 korisnika. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )