FOTO: null

Potrošnja električne energije za rad javne rasvjete u Bijeljini premašila je milion KM u protekloj godini, navedeno je u izvještaju gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Račun za struju za javnu rasvjetu u gradu 2015. godine bio je 998.000 KM, dok za prošlu godinu taj trošak iznosi 1.033.000 KM. 

Ukupan broj sijaličnih mjesta procjenjuje se na 18.000, od čega 5.000 u gradu i 13.000 sijaličnih mjesta na selu. 

U prošloj godini u Bijeljini se dogodilo 17 saobraćajnih nezgoda u kojima su uništeni stubovi sa javnom rasvjetom, čime je pričinjena materijalna šteta od 15.000 KM. 

U izvještaju je navedeno da je dio ove štete naplaćen od osiguravajućih kuća i uplaćen u budžet grada, dok je dio još u procesu naplate potraživanja. 

Planirano je da u ovoj godini bude završena legalizacija svih javnih rasvjeta u Bijeljini koje su izgrađene u prethodnom periodu, a 2014. godine u gradu je bilo 45 nelegalizovanih javnih rasvjeta. 

Tokom prošle godine bilo je 1.589 intervencija na otklanjanju kvarova na javnoj rasvjeti, što je za 360 intervencija više nego prethodne godine, a za tekuće održavanje javne rasvjete potrošeno je 193.000 KM. 

U Gradskoj upravi ocjenjuju da je najveći dio područja Bijeljine pokriven javnom rasvjetom, čija je izgradnja bila u ekspanziji protekle decenije, te se u narednim godinama ne planiraju veća ulaganja u njenu izgradnju. 

Plan utroška budžetskih sredstava na ime potrošnje električne energije za rad javne rasvjete u tekućoj godini je 950.000 KM i predviđa sve tehničke mjere za smanjenje ove potrošnje. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )