FOTO: glassrpske

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, povodom postavljanja tabli sa natpisom „Istočno Sarajevo - grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo“, istakavši da su to činjenice koje je potrebno pokazati.

Ćurić navodi da nema razloga da se sumnja u vjerodostojnost tabli koje su postavljene na ulazu u Istočno Sarajevo.
 
“To su činjenice, podaci koji su zvanični, mislim da je suvišno komentarisati da li su Srbi protjerani ili su sami otišli, jer se sve zna šta se dešavalo u tom periodu, u svakom slučaju bili su onemogućeni da nastave život u Sarajevu. Tabla upravo govori da su napustili Sarajevo”, rekao je Ćurić.
 
On je dodao da je poznato da Srba skoro pa nikako trenutno nema u Sarajevu, te je uputio punu podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva.
 
“Potrebno je pokazati prave činjenice, nismo takvi da provociramo, nego želimo da zaštitimo svoje i pokažemo ko smo, šta smo i kako smo stvoreni. Krvlju naših ljudi koji su ratovali za Republiku Srpsku, ne smijemo i nećemo da ih zaboravimo”, istakao je Ćurić.
 
On je ukazao na to da postoji tendencija svojatanja institucija BiH, te da se prilikom obilježavanja i natpisa ne spominje stradanje Srba.
 
“Neka ne svojataju institucije BiH, kao da su njihove, da u njima obilježavaju ono što oni žele”, rekao je Ćurić.
 
Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije dva dana su postavljene table sa nazivom i područja grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.
 
Nakon toga je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić za, kako je navela, “izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje”.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )