FOTO: null

Predstavnici gradske vlasti, Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina i predsjednici aktiva srednjih i osnovnih škola bijeljinske regije potpisali su danas “Dječiju deklaraciju za bezbjednost saobraćaja”.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović rekao je da u svijetu dnevno strada 500 djece u saobraćaju, što je alarmantan podatak, pa je stoga neophodno uticati na svijest vozača i svih učesnika u saobraćaju. 

"Grad će u narednom periodu popraviti neke kritične lokacije i tačke, a kod najveće Osnovne škole u gradu `Knez Ivo od Semberije` postaviti pješački semafor", naveo je Stojanović. 

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Bijeljina Radenko Todorović rekao je da na osnovu deklaracije srednje škole preuzimaju dio odgovornosti kada je riječ o bezbjednosti djece u saobraćaju. 

Todorović je naveo da će srednje škole obezbijediti prilaze školama, te će Račanska ulica, u kojoj su smještene četiri srednje škole, biti obezbijeđena semaforom za pješake, a učenici će biti upoznati o rizicima. 

Predsjednik Aktiva direktora osnovih škola regije Bijeljina Milica Perković rekla je da su se svi potpisnici obavezali da, prije svega mlađu djecu, koja su najrizičnija grupa, zaštite u saobraćaju, a veća pažnja biće posvećena i edukaciji. 

Predstavnici CJB Bijeljina istakli su da provode niz edukativnio-preventivnih aktivnosti kada je riječ o bezbjednosti djece u saobraćaju, posebno najmlađih od prvog do četvrtog razreda, policajci redovno tokom školske godine dežuraju pored svih škola, prevode djecu preko ulice, te represivno djeluju prema vozačima koji čine prekršaje. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )