FOTO: null

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović potpisala je danas u Vladi Srbije ugovor o izgradnji mosta Ljubovija-Bratunac sa konzorcijumom domaćih kompanija koji će biti izvođači radova.

Izgradnja mosta finansira se iz budžeta Republike Srbije, a ugovorena vrijednost radova je 499,1 milion dinara, sa PDV-om. Odluka o izboru ponuđača donijeta je na osnovu sprovedene javne nabavke i odluke komisije koja je ocjenjivala ponude. U ime konzorcijuma četiri domaće firme koje predvodi preduzeće “MBA – Ratko Mitrović niskogradnja”, ugovor je potpisao direktor ove kompanije, Ilija Đorđević. 

“Izgradnja mosta i zajedničkog graničnog prelaza omogućiće još brži protok ljudi i robe i stvoriti bolji privredni ambijent za investicije u pograničnom području s obe strane Drine. Posebno je značajno što će most graditi domaće kompanije, jer želimo da se naša građevinska preduzeća udružuju i da više učestvuju u projektima kao glavni izvođači”, izjavila je Mihajlović povodom potpisivanja ugovora. 

Ukupna vrijednost radova na izgradnji mosta je oko 12 miliona evra, od čega je učešće Srbije oko 4,5 miliona evra, a ostatak finansiraju BiH i Republika Srpska. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture već je obezbjedilo sredstva za ovaj projekat u budžetu za 2015. i 2016. godinu. 

Dogovor Srbije, BiH i RS je da Srbija finansira izradu kompletne planske i tehničke dokumentacije i izgradnju mosta sa pristupnom saobraćajnicom. BiH će finansirati izgradnju objekata na graničnom prelazu, a Republika Srpska pristupne saobraćajnice na teritoriji BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )