FOTO: glassrpske

Pedagoški fakultet Bijeljina Univerziteta Istočno Sarajevo i Gradsko pozorište “Semberija” potpisali su danas sporazum o saradnji.

 
Sporazum su potpisali dekan Pedagoškog fakulteta Dalibora Stevića i vršilac dužnosti direktora pozorišta Ivana Petrovića.
 
“Sa Gradskim pozorištem već imamo izgrađene dobre prijateljske odnose, a danas ih krunišemo memorandumom. Nadam se da je ovo početak saradnje na mnogim
poljima, jer imamo jako talentovane studente koji su uključeni u rad brojnih sekcija na Fakultetu, a među njima je i dramska sekcija”, istakao je Stević.
 
Gradsko pozorište “Semberija” osnovano je prije godinu i prema riječima Petrovića, cilj im je da se zbliže kako sa kulturnim, tako i sa obrazovnim institucijama u gradu.
 
“Posebno nam je važna saradnja s fakultetima, jer upravo su studenti ti koji su naša najvjernija publika, a potpisivanjem ovog sporazuma bićemo im bliži”, rekao je Petrović, koji je najavio da će cijene ulaznica na pozorišne predstave za studente biti niže.
 
Na Pedagoškom fakultetu danas je održan svečani prijem 28. generacije studenata osnovnih akademskih studija, na koje je na studijske programe Razredna nastava, Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Program za nastavnike tehničkog i informatike upisano 50 brucoša.
 
Stević je rekao da se bijeljinski Pedagoški fakultet razvija tokom niza godina prateći najsavremenije imperative u obrazovanju, te da je ovo danas savremena obrazovna visokoškska institucija.
 
Prema njegovim riječima, ovo je 28. generacija studenata osnovnih studija, a u akademsku 2021/2022. godinu upisano je oko 50 studenata na tri studijska programa Razredna nastava, Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Program za nastavnike tehničkog i informatike.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )