FOTO: null

U Bijeljini je večeras potpisan Sporazum stranaka koje čine Koaliciju Bijeljina pobjeđuje i koje na predstojećim izborima podržavaju kandidata za gradonačelnika Zlatka Maksimovića.

Podršku Maksimoviću večeras je dao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je istakao da je Bijeljina grad koji ima ogroman potencijal, strateški važan za Republiku Srpsku. 

"Zato sam došao ovdje da poručim Bijeljincima samo jedno – da sam umjesto njih ja bih sve ove dane lagodno proveo i 2. oktobra došao na izbore i glasao za novog gradonačelnika, za Zlatka Maksimovića", naglasio je Dodik. 

On je rekao da je večeras lično došao da kaže da podržava ovu koaliciju. "To je iskorak za ovaj grad jer je potrebno da se stvori nova energija. Potrebno je da se napravi nešto što bi bila sinergije između republičkih i lokalnih vlasti", rekao je Dodik nakon potpisivanja Sporazuma. 

On je istakao da je Vlada Republike Srpske u proteklim godinama uložila preko 300 miliona KM u razne infrastrukturne objekte u ovoj opštini, iako su to bili uslovi kada saradnja sa lokalnim vlastima nije bila zadovoljavajuća. 

Postavlja se logično pitanje, dodao je on, koliko bi to bilo moguće i koliko bi to značajnije bilo da je postojala agilna uprava koja je htjela da sarađuje sa Vladom Srpske, a ne da vodi različita politička "naguravanja". 

"Čeka nas mnogo posla. Pored svega što je Vlada Srpske ovdje u Bijeljini učinila, kao što je izgradnja Bolnice, te uložila za taj projekat značajan novac, grad je ostao dužan sedam miliona KM i dan-danas, sa čime imamo problema i sada", rekao je Dodik. 

On je podsjetio da je Vlada Srpske uradila sve obilaznice oko Bijeljine, uradila protočni kanal kroz sam grad, te stvorila uslove, dala podršku i garancije za kredite koji treba da riješe pitanje infrastrukturnih problema kao što je kanalizacija i voda. 

"I pored toga, oni nisu uspjeli sve to da riješe", rekao je Dodik. 

Kandidat Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović, nakon što je verifikovao večerašnji sporazum, rekao je da je jasno da je ova koalicija pobjednička na predstojećim izborima. 

"Potpisali smo ovaj sporazum, a snaga i energija u nama, koju smo pokazali od prvog dana kada smo krenuli u kampanju, pokazuje da Bijeljina želi promjene. Mi smo te promjene već započeli 11. maja, preuzimanjem skupštinske većine", rekao je Maksimović, naglasivši da je to "novi talas koji se definitivno ne može zaustaviti". 

On je naglasio da će Bijeljinu, svim svojim snagama, učiniti jačom, boljom, ljepšom i na taj način unapređivati cijelu Semberiju i Republiku Srpsku. 

Sporazum su večeras u Bijeljini potpisali predsjednici gradskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratskog narodnog saveza, Pokreta za Semberiju, Srpske napredne stranke, Socijalističke partije, Srpske radikalne estranke "Dr Vojislav Šešelj" i Pokreta "Uspješna Srpska". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )