FOTO: null

U službenim prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u Istočnom Sarajevu danas je potpisan Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH.

Iz Sipe je saopšteno da su Sporazum, nakon finalnog usaglašavanja sadržaja, potpisali direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić i direktor Sipe Perica Stanić. 

Potpisnici Sporazuma istakli su značaj saradnje svih institucija na nivou BiH, oba entiteta i Brčko distrikta, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, s ciljem što uspješnije borbe protiv svih oblika kriminala i efikasnijeg suprostavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima. 

Sipa je u prethodnom periodu dostavila prijedlog Sporazuma navedenim policijskim organima radi izjašnjavanja i sugestija o njemu. 

Istovjetan primjerak Sporazuma dostavljen je kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na eventualne prijedloge i sugestije radi njegovog budućeg usaglašavanja i eventualnog potpisivanja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )