FOTO: Srpskainfo

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić sastao se danas u Podgorici sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Sergejom Sekulovićem sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti, te su ovom prilikom potpisani i veoma važni dokumenti kojim se omogućava bolja kontrola granice, a istovremeno olakšava kretanje za putnike i robu između BiH i Crne Gore.

Radi se o izmjenama i dopunama Sporazuma o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj te Aneksu Sporazuma o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.
 
Tokom susreta iskazana je zajednička spremnost za jačanje bilateralnih odnosa i ostvarivanju zajedničkih interesa između dvije države.

Cikotić je istakao da ga raduje stabilnost odnosa između dvije zemlje te da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblasti bezbjednosti, te borbe protiv globalnih bezbjednosnih izazova.
 
“Građani obje države će slobodnije, jednostavnije i lakše prelaziti granicu. Time potvrđujemo univerzalne principe integracije i povezivanja, a ne fragmentacije – istakao je Cikotić.
 
Cikotić je pozvao ministra Sekulovića u uzvratnu posjetu BiH, te nastavak razgovora o bezbjednosim izazovima na najvišem nivou, navedeno je u saopštenju. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )