FOTO: Pan radio

U Bijeljini je danas potpisan Protokol o postipanju u slučajevima nasilja u porodici i prema ženama na području opština Ugljevik, Lopare i Pelagićevo.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su predstavnici pomenutih opština, Okružno tužilaštvo u Bijeljini, Osnovni sud u Bijeljini, centri za socijalni rad, Policijska uprava Bijeljina, domovi zdravlja i vaspitno-obrazovne ustanove.

- Organizovanjem zajedničkog potpisivanja protokola za sve tri opštine želimo da pošaljemo snažniju poruku javnosti da nasilje u porodici nije prihvatljivo i da žrtve imaju prava za adekvatnu zaštitu i pomoć, istakla je Radmila Žigić, direktorica Fondacije "Lara".

Potpisivanje Protokola posljednja je aktivnost u projektu "Bolji pristup servisima zaštite za žene uključujući i marginalizovane grupe" koji Fondacija "Lara" realizuje od 1. juna do 31. decembra 2019. u saradnji sa Udruženjem "Žena BiH" iz Mostara uz finansijsku podršku Ureda UN Women u BiH.

Fondacija "Lara" je aktivnosti iz ovog projekta realizovala na području Bijeljine, Ugljevika, Lopara i apelagićeva a partnerska organizacija Udruženje "Žena BiH" iz Mostara na području Mostara, Jablanice i Neuma.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )