FOTO: null

Nekoliko rijeka izlilo se u četvrtak iz korita na sjeverozapadu Italije, pričinivši veliku štetu, a meteorolozi najavljuju kišu do subote.

U Liguriji i u Pijemontu zatvoreni su putevi, brojne automobile su odnijele bujice, a ulice su zakrčene. U te dvije oblasti povišen stepen pripravnosti proglašen u četvrtak ostaje na snazi do petka.

Pijemontu će tražiti i proglašenje prirodne nepogode.

Italijanska televizija je emitovala snimke nabujalog Tanara, pritoke rijeke Po, koji je nadvoje presjekao grad Garesio, u podnožju Alpa i koji je odsječen od svijeta.

"Bojimo se, ovo podsjeća na 1994., kada je grad isto bio poplavljen", rekao je gradonačelnik Garesija, Serdžio Di Stefano.

Te godine je u poplavi na tom području poginulo 70 ljudi a više od 2.200 je pretrpelo štetu.

"Zatvorili smo sve mostove, fabrike i škole. Barovi i prodavnice u središtu su poplavljeni. Glavna ilica je zatvorena", dodao je.

Vlasti su pozvale stanovnike da ne izlaze iz kuća osim u slučaju krajnje nužde i da se drže dalje od vodenih tokova.

Raste i zabrinutost zbog rijeke Po, malo nizvodnije, koja se mjestimično izlila iz korita i u Torinu bi mogla dosegnuti alarmantni nivo do petka uveče.

Hrvatski mediji javljaju da se obilna padavine sele ka istoku te se kiša očekuje u petak Hrvatskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )