FOTO: Capital.ba

Za osobe starije od 65 godina od sutra će preporučene pošiljke u pošti moći preuzeti punoljetna osoba koja predoči važeći lični dokument primaoca pošiljke, saopšteno je iz preduzeća “Pošte Republike Srpske”.

Ova olakšica uvedena je do daljeg kako bi se i osobama starijim od 65 godina poboljšao pristup poštanskim uslugama, te preduprijedila eventualna mogućnost kršenja zabrane kretanja.
– Preporučene pošiljke sa posebnim uslugama (povratnica, otkupnina i drugo) za koje je poštonoša ostavio izvještaj o prispjeću pošiljke, mogu se u pošti isporučiti u zamjenu punoljetnoj osobi koja predoči važeći lični dokument primaoca, pod uslovom da je primalac pošiljke stariji od 65 godina – navedeno je u saopštenju.

Prilikom isporuke, radnik pošte u manipulativnim ispravama (osim svih ostalih predviđenih podataka), upisuje i oznaku “65+” i ime i prezime i broj ličnog dokumenta osobe koja je preuzela pošiljku, što navedena osoba potvrđuje svojim potpisom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )