FOTO: null

U porti Sabornog hrama Presvete Bogorodice u Bijeljini danas su postavljeni temelji za izgradnju spomen-obilježja, posvećenog svim majkama koje su izgubile sinove u nekom od prethodnih ratova - od Kosovske bitke do danas.

Izgradnju spomen-obilježja blagoslovio je NJegovo presveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, a podršku Udruženju porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, koje je predložilo postavljanje izgradnju, dalo je Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu Bijeljina.

Predsjednik Udruženja Smilja Mitrović rekla je novinarima da će spomen-obilježje biti izgrađeno po uzoru na figuru majke koja drži dijete u naručju, a idejni tvorac biste je profesor beogradskog Bogoslovskog fakulteta Rajko Blažić.

Mitrovićeva je dodala da bi spomenik trebalo da bude završen do Vidovdana.

Iz Udruženju porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice navode da su u ovoj godini pronađeni ostaci jednog vojnika i jednog civila sa prostora Majevice, a da će u narednoj godini prioritetno raditi na pronalasku još 65 nestalih boraca i civila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )