FOTO: null

U dvorištu Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini, u Račanskoj ulici, gradonačelnik Mićo Mićić i direktor ove obrazovne ustanove Milenko Maksimović simbolično su postavili kamen temeljac za izgradnju devet radionica za obavljanje praktične nastave, koje će se nalaziti u savremenom objektu površine 1.500 metara kvadratnih.

Gradonačelnik Mićić istakao je da profesori ove škole više od 40 godina izvode praktičnu nastavu u objektu u Atinskoj ulici i da će izgradnjom novog objekta pri Tehničkoj školi u Račanskoj ulici biti riješeni dosadašnji organizacioni problemi.

-  Ovdje je 1973. godine izmješten objekat za teoretski dio nastave, a prošle godine smo pokrenuli inicijativu da olakšamo pohađanje praktične i teoretske nastave i evo danas zvanično počinje izgradnja novog objekta, za šta je iz gradskog budžeta već obezbijeđeno milion konvertibilnih maraka. Moramo da budemo u skladu sa novim standardima i pogledima na obrazovanje i siguran sam da će iz novih radionica izlaziti đaci koji su odmah spremni za tržište rada – poručio je Mićić.

On je pojasnio da će, između ostalog, biti izgrađena savremena stolarska radionica sa CNC mašinama, radionice za bravare, varioce, kao i učionice za elektro struku, a nova zgrada biće povezana na postojeću kotlovnicu, čime će biti ostvarene znatne uštede.

- Prva faza, odnosno izgradnja objekta, koštaće oko milion KM, nakon čega ćemo pristupiti opremanju radionica, prema uputstvima zaposlenih u Tehničkoj školi. Međutim, za drugu fazu će nam biti potrebna finansijska pomoć i nadamo se da će nadležno ministarstvo razmotriti elaborat koji smo mu poslali - dodao je Mićić.

Direktor Maksimović je istakao da je riječ o projektu od izuzetne važnosti za Tehničku školu koju pohađa više od 1.000 đaka, raspoređenih u 38 odjeljenja.

- Naša škola obrazuje učenike za četiri struke, ali problem nam je predstavljalo to što profesori i đaci gube vrijeme odlazeći u drugi objekat na praktičnu nastavu. Osim toga, radionice u centru grada ne pružaju najkvalitetnije uslove za rad, a s početkom funkcionisanja novog objekta očekujemo još bolje rezultate. Moderne radionice omogućiće nam otvaranje novih smjerova, u skladu sa potrebama privrede – dodao je Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )