FOTO: B1 TV

Maguito Vilela izabran je u nedjelju za gradonačelnika brazilskog grada Gojanija, ali to još nije saznao budući da je već skoro mjesec dana u indukovanoj komi, na respiratoru zbog teške infekcije kovid-19.

Njegov slučaj je živopisan primjer razmjera pandemije virusa korona u Brazilu, koji ima najveći broj žrtava kovid-19 na svijetu poslije Sjedinjenih Država.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, više od 6,3 miliona Brazilaca je zaraženo, a skoro 173.000 je umrlo od virusa, prenosi Rojters.

Bivšem senatoru iz centrističke stranke Brazilski demokratski pokret, Vileli je 20. oktobra utvrđeno da je pozitivan na virus korona. Nedjelju dana kasnije smješten je u bolnicu Albert Ajnštajn u Sao Paulu, a 30. oktobra je intubiran.

Skinut je sa ventilatora 8. novembra, ali je ponovo priključen do 15. novembra, kada je ušao u drugi krug protiv rivala Vanderlana Kardosoa iz Socijaldemokratske partije.

U nedjelju je Vilela izabran za gradonačelnika Gojanije, grada sa oko milion i po stanovnika u centralnom Brazilu, oko 200 km jugozapadno od glavnog grada Brazilije. Osvojio je 52,6 odsto glasova.

Rožerio Oliveira da Kruz, zamjenik gradonačelnika Vilele, sazvao je konferenciju za štampu nakon pobjede na izborima na kojoj je održana molitva za zdravlje gradonačelnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )