FOTO: null

U Narodnoj skupštini RS juče je promovisana nova poštanska marka u okviru obilježavanja 25 godina rada i postojanja najvišeg zakonodavnog tijela.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović kazao je da su se proslavi jubileja pridružile i "Pošte RS" štampajući posebnu poštansku marku.

- Zahvaljujem im što su prepoznali istorijski trenutak u RS, jer 25 godina nije malo u životu jedne republike, posebno na ovim našim prostorima. Nadam se da će ovakvih jubileja biti još - rekao je Čubrilović koji je, uz generalnog sekretara parlamenta, dobio blok nove poštanske marke.

Direktor "Pošta RS" Jasminka Krivokuća kazala je da ovo preduzeće prati značajne datume i jubileje.

- To je jedna vrsta ambasadora kojim šaljemo u svijet poruku da smo narod koji ima svoju tradiciju, istoriju i kulturu - rekla je Krivokuća i dodala da su markice štampane u 10.000 primjeraka u apoenu od 0,90 feninga.

Obilježavanje jubileja Narodne skupštine RS počelo je 24. oktobra u Banjaluci svečanom sjednicom i dodjelom povelja pojedincima i organizacijama. Na najavu da će predstavnici OEBS-a vratiti povelju, Čubrilović je juče kazao da je Odbor za obilježavanje jubileja dodijelio povelje i da nisu imali namjeru da povrijede ničija osjećanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )