FOTO: null

Republiku Srpsku i Federaciju BiH danas poslije podne očekuje promjena vremena, sa kišom, snijegom i padom temperature vazduha.

Prije podne biće suvo uz malu ili umjerenu oblačnost i sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana naoblačenje će prvo zahvatiti sjeverne i sjeverozapadne krajeve i brzo će se proširiti na ostale predjele, donoseći kišu.

Prema večeri i tokom noći sa zahlađenjem kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Očekuje se formiranje novog snježnog pokrivača od pet do 20 centimetara. 

Duvaće slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, prema večeri u skretanju na sjeverozapadni i sjeverni. Na jugu će tokom noći duvati i jaka bura. 

Najviša dnevna temperatura od sedam do 14, na planinama oko pet stepeni Celzijusovih. Kasnije popodne i uveče naglo će zahladiti.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

U Bihaću je jutros bilo najtoplije sa 12 stepeni koliko je izmjereno u 7.00 časova, a najhladnije u Prijedoru i Bugojnu minus dva stepena Celzijusova.

Devet stepeni bilo je u Gradačcu, osam na Mrakovici, sedam u Mostaru, pet u Trebinju, četiri u Bileći, tri u Bijeljini, Mrkonjić Gradu i Livnu.

Bjelašnica, Zvornik i Srbac imaju istu temperaturu vazduha dva stepena.

U Banjaluci, Doboju, Nevesinju, na Ivan-sedlu, u Kupresu, Sarajevu, Srebrenici, Foči i Tuzli u 7.00 časova izmjeren je jedan stepen, nula u Kalinoviku, Višegradu, Novom Gradu i Goraždu, a minus jedan na Han Pijesku, u Zenici i Sanskom Mostu, minus dva na Čemernu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )