FOTO: Blic Sport

Partizan samo jedna staza vodi do zimovanja u Evrokupu, a to je ona na kojoj u pretposlednjem kolu prve faze večeras (20.30) mora da pobjedi Asvel. I to u Vilerbanu.

- Čeka nas meč "pobjedi ili idi kući", protiv sjajnog tima koji nas je "pospremio" u Beogradu. Moramo da odgovorimo pametnom igrom, da istovremeno znamo da nas samo jedan rezultat čuva u trci za drugu fazu, ali i da igramo našu košarku, da taj rezultat ne bude nama problem, nego cilj - kaže trener crno-bijelih Andrea Trinkijeri.

Jasno je da će Partizan biti pod pritiskom... 

- Ovaj klub je uvijek pod pritiskom, prije su bili dugovi, pa se onda vrati u ozbiljnu košarku, da se razviju mladi igrači... Jednostavno, mi smo plaćeni da živimo s pritiskom - iskren je italijanski stručnjak.

Uvijek ističe da teži da ekipa u sledeći dan uđe bar malo bolja nego što je bila prethodnog.

- Daleko smo od onoga što ja želim, ali moja očekivanja su jedno. Nisu realna jer se trudim da budem perfektan, a ovo nije perfektna stvar, već je košarka igra grešaka. Veoma je važno za pravu psihologiju da u svakom koraku imate i malo sreće. Pogledajte, Igokea, s kojom smo igrali, iskusna je, šuterska ekipa. Mogli smo da izgubimo, što bi bio težak poraz, ali nismo. Napravili smo korak unaprijed, `ajmo sada još jedan. Ne mogu da insistiram da ekipa pobjedi po svaku cijenu, jer nije spremna da nosi tu vrstu odgovornosti, ali želim da posle utakmice niko ne kaže da je nešto moglo da bude drugačije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )