FOTO: null

Banjaluka - Narodna skupština RS započeće sutra prvo ovogodišnje zasjedanje, a jedna od glavnih tačaka dnevnog reda koje će poslanici razmatrati je izvještaj Republičke komisije za sprovođenje referenduma o rezultatu referenduma o Danu Republike.

Na referendumu se 99,8 odsto glasača izjasnilo da želi da Dan Republike i dalje bude proslavljan 9. januara, poslije čega je Narodna skupština donijela Zakon o danu RS kojim je to i propisano, uz izmjenu karaktera praznika koji je sada sekularni. Poslanici su ranije usvojili izvještaj Republičke komisije za sprovođenje referenduma, ali je zbog proceduralnih grešaka to pitanje ponovo vraćeno u parlament. Zbog toga još nisu objavljeni rezultati referenduma u "Službenom glasniku RS".

Raspravi o rezultatima referenduma prethodiće aktuelni čas, tokom kojeg će na poslanička pitanja odgovarati ministri. Sjednici Skupštine zbog ranije preuzetih obaveza neće prisustvovati premijerka Željka Cvijanović.

U prvom dijelu zasjedanja biće otvorena rasprava o nekoliko prijedloga zakona iz oblasti obrazovanja i o Prijedlogu zakona o "Željeznicama RS", a na dnevnom redu je i Nacrt krivičnog zakonika RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )