FOTO: null

Banjaluka - Poslanici Narodne skupštine RS razmatraće danas na posebnoj sjednici novonastalu situaciju u vezi sa popisom stanovništva, odlučio je juče skupštinski kolegijum.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da je posebna sjednica zakazana na zahtjev poslaničkih klubova SNSD-a, DNS-a, SP-a i SDS-K.

- Sve stranke iz RS podržavale su ovaj zahtjev, ali zbog proceduralnih propusta nisu uspjele da usaglase potpisivanje zahtjeva - rekao je Čubrilović i dodao da su praktično sve stranke sa sjedištem u RS predlagači inicijative za održavanje posebne sjednice o popisu.

Potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić očekuje da će biti pokazano da li postoji jedinstvo.

- Očekujem da se pokaže da li smo samo deklarativno za interese RS i da samo prođe dan, a da problem ostane, ili smo za rješenja i čvrste odluke - rekao je Stevandić.

Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić izjavio je da može doći do ozbiljne krize institucija ako se ništa ne promijeni u vezi sa odlukom o programu utvrđivanja rezultata popisa stanovništva.

- Ako se ništa ne promijeni, popis neće imati nikakve posljedice, jer ga neće priznati institucije RS. RS treba da objavi svoje rezultate popisa - rekao je Ivanić navodeći da očekuje da će stranke iz RS na posebnoj sjednici parlamenta imati jedinstven stav i uputiti jasnu poruku da su ovakvi rezultati popisa neprihvatljivi.

Po okončanju posebne sjednice o popisu biće nastavljena redovna sjednica na kojoj će biti razmatrana prodaja većinskog državnog kapitala u rudniku "Ljubija".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )