FOTO: null

Portugalija i Vels večeras u Lionu (21.00) bore se za plasman u finale EP. Bejl će da "udari" na klupskog druga Ronalda, a mesta u Parizu nema za obojicu

SVAKO piše svoju istoriju. Fudbaleri Portugalije boriće se za svoje drugo finale Prvenstva Evrope, a Velšani za prvo. Večeras na stadionu u Lionu, dve selekcije različite fudbalske filozofije igraće po mnogo čemu istorijski duel. U veliko finale i na put u Pariz može da krene samo jedan tim i samo jedna od dve najveće zvezde: Ronaldo ili Bejl.

Hteli ne hteli, svetski mediji celu priču oko večerašnje utakmice "vrte" baš oko ove dvojice saigrača iz Real Madrida koji će večeras šesti put u karijeri igrati jedan protiv drugog. Ronaldo ima četiri pobede, samo jednom su remizirali... Pred novinarima je prvi progovorio Geret Bej. Prva zvezda Velšana s previše respekta priča o svom saigraču.

- Svi znamo ko je Ronaldo i koliko on može da pruži na terenu. Potpuno smo spremni za duel protiv njega. Ali hoću da naglasim da ovo nije moj i njegov duel. Ovo je sudar dve vrlo kvalitetne reprezentacije, dve fudbalske nacije. Naravno da očekuje hrabru igru svog tima i istorijski prolaz u veliko finale i put u Pariz - kaže Bejl.

Grad svetlosti i reflektori stadiona "Francuska" obasjaće 10. juna jednu od dve velike fudbalske zvezde. I dok je selekcija Velsa počela da misli i igra na terenu tipično evropski a sve manje tipično ostrvski i dok je podređena timskoj igri, Portugalija s druge strane svoju filozofiju vrti oko - Ronalda. Naravno, pojave se iz senke Kvarezma ili tinejdžer Renato Sančez i na trenutak zasene mnogo slavnijeg zemljaka.

- Iskreno govoreći, spremamo se posebno za svakog sledećeg rivala, ali ne odustajemo od naše filozofije i principa. Poštujemo Vels, koji sigurno nije slučajno u polufinalu prvenstva Evrope, ali ćemo dati sve od sebe da se mi plasiramo u finale - kaže vezista "selekaoa" Andre Gomeš.

Ronaldo se do sinoć nije oglašavao pred medijima, s kojima je "zaratio" još od trenutka kada je "zavrljačio" mikrofon državne televizije u jezero. Svi čekaju da on konačno progovori na terenu. Jer dva, istina prelepa, gola Mađarima, premalo su za najskuplju zvezdu na prvenstvu Evrope. 

PEPE POD ZNAKOM PITANjA

ODBRANA Portugalije s Pepeom i bez njega nije ista. As Real Madrida, baš kao i Ronaldo, želi večeras da dobije jak razlog da po povratku u Španiju zavitlava Bejla. Međutim, njega trenutno muči povreda butnog mišića, radi danima smanjenim intenzitetom na treninzima, ali teško je poverovati da će selektor Santos da ga se tako lako odrekne.

ZAMIMLjIVOSTI

o Portugalija je do polufinala došala bez ijedne pobede u regularnih 90 minuta utakmice. U grupi su remizirali sa Islandom (1:1), Austrijom (0:0) i Mašarskom (3:3), Hrvate su izbacili u 118. minutu produžetaka, a Poljake posle penala.

o Vels je u pet dosadašnjih mečeva zabeležio četiri pobede (Slovačka 2:1, Rusija 3:0, Severna Irska 1:0, Belgija 3:1) i samo jedan poraz, od Engleske (1:2).

o Portugalci su 2004. godine igrali svoje jedino finale EP, i to na svom terenu. Porazio ih je autsajder i najveće iznenađenje - Grčka (1:0).

o Vels i Portugalija su se do sada sastajali tri puta na velikim takmičenjima. Trenutno je 2:1 za Portugaliju, uz gol-razliku 7:4.

o Portugalci ne mogu da računaju na "požutelog" Karvalja, a Velšani na Dejvisa i drugu veliku timsku zvezdu Remzija.

PORTUGALIJA - VELS

Stadion u Lionu. Kapacitet: 59.000 mesta. Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

PORTUGALIJA: Patrisio - Eliseu, Fonte, Pepe, Sedrik - Pereira - Silva, Sančez, Žoao Mario, Ronaldo - Nani.

VELS: Henesi - Ričards, Vilijams, Čester - Gunter, Kolins, Ledli, Alen, Tejlor - Bejl, Robson Kanu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )