FOTO: null

Policija u Foči uhapsila devetnaestogodišnju S. K. koja je priznala čedomorstvo. Otkopani ostaci tela bebe i poslati na veštačenje. Krila trudnoću od porodice

Policija u Foči uhapsila je S. K. (19) zbog sumnje da je ubila dete pri porođaju, rekala je za naš list Danka Tešić, portparolka CJB Istočno Sarajevo.

Posle saznanja nadležnih da je ova devojka počinila krivično delo čedomorstva, osumnjičena S. K. predata je Okružnom tužilaštvu u Trebinju na saslušanje.

- Osumnjičena je priznala da je 14. avgusta ove godine, u selu Krševina, opština Foča, u blizini porodične kuće rodila živo muško dete i odmah ga udavila, a potom zakopala - rečeno nam je u policiji.

O ovim saznanjima, obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio dalju istragu.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča, obavljena je i ekshumacija.

- Pronađeni ostaci tela novorođenčeta prevezeni su u Univerzitetsku bolnicu u Foči radi veštačenja - kaže Tešićeva.

S. K. je, inače, kako saznajemo, bila neudata. Trudnoću je krila od ukućana vrlo vešto. Kako se porodila u šumi, nedaleko od kuće, pri čemu nije imala ozbiljnijih tegoba, samo su neka od pitanja kojima će se baviti istraga. Postavlja se i pitanje da li joj je neko, eventaulno, pomagao pri porođaju i da li je, možda, bio svedok čedomorstva, ali i pokušaja zatiranja tragova tog monstruoznog čina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )