FOTO: desavanjaubijeljini.com

Pokazalo se da više od 97 odsto bolesti nastaje zbog pogrešnog načina ishrane. Moj cilj je da svojoj porodici i drugim ljudima obezbijedim zdravu hranu, kaže Miladin Savić koji na svom imanju u Srednjim Zagonima kod Bijeljine, zajedno sa svojom porodicom i roditeljima, uzgaja lješnik, aroniju, jagode, povrće.

„Zalažem se za principe zdravog načina života i pokušavam da djelujem u skladu sa zakonima prirode. Na svom imanju proizvodim  matične sokove i hladno cijeđena ulja koja koristimo i kao hranu i kao lijek. Ove godine smo imali nešto slabiji urod aronije, ali smo zadovoljni, jer ih prerađujemo  u sok. Proizvodim i sok od jabuke, jagode, višnje, grožđa, kao i voćne likere od jagode, aronije i lješnika. Sve to proizvodimo sezonski, onako kako pristiže voće za preradu. Uskoro ćemo imati sok od kruške i dunje, bundeve. Tu je i prirodno jabukovo sirće, kao i hladno cijeđena ulja od lana, kokosa, lješnika i crnog kima. Pokazala su se kao blagotvorna i djelotvorna za organizam“, kaže Miladin Savić, ističući da je počeo proizvoditi sa jednim svojim prijateljem i sirovu vegetu. On kaže da njegova tečna vegeta nema aditive i konzervanse, a jedini konzervans je morska so.

„U mojoj tečnoj vegeti ima puno povrća i začinskog bilja. Sve ovo proizvodimo u manjim količinama, po narudžbi, tako da svi ovi proizvodi idu u direktnu prodaju. Vodimo računa o zdravstvenoj ispravnosti  proizvoda. Sve što proizvedem, brzo se potroši. Najvažnije je da ovi proizvodi nemaju dodatne hemijske obrade, da nema aditiva i konzervansa. Insistiram na tradicionalnoj pripremi sokova i likera, jer, u protivnom, sve bi ovo izgubilo smisao i ne bih mogao govoriti o zdravoj hrani i hrani dostojnoj čovjeka“, rekao je Miladin Savić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )