FOTO: null

Porodice nestalih boraca i civila Semberije i Majevice nezadovoljne su procesom traženja nestalih, te apeluju na sve institucije zadužene za ovaj posao da intenziviraju svoje aktivnosti.

Poručeno je ovo sa sjednice Skupštine udruženja.

Porodice okupljene u ovom udruženju koje i 21 godinu od završetka rata tragaju za svojim najmilijima podsjećaju da su ove godine na Majevici pronađeni posmrtni ostaci samo dvije osobe, a da se još 57 lica smatraju nestalima.

- Ako u Republici Srpskoj bude pronađeno 20-ak osoba u toku godine - to je jako malo. Pa ako imamo 1.650 nestalih osoba, znači to je nemoguće doživjeti da budu pronađeni, kaže Smilja Mitrović, predsjednica Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice.

Zoran Pikulić, sin nestalih Vojislava i Marice Pikulić, navidi da ima neke informacije i da je bezbroj puta dao izjave i policiji i advokatima.

- Navodno kažu da su ti predmeti predati u Sarajevo na sudu i da to čeka već tri-četiri godine. Gledajući na televiziji kakav je sastav tih sudija, vjerovatno to nikada neće ni doći na red, a to je žalosno, kaže Pikulić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )