FOTO: Srpska Info

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je šestočlanu socijalno ugroženu boračku porodicu Đukić kojoj je Gradska uprava finansirala izgradnju krova i kupatila, a još osam ovakvih porodica učesnika rata i ratnih vojnih invalida biće pomognuto sanacijom kuća.

Za ovu namjenu u gradskoj kasi za 2019. godinu predviđeno je 50.000 KM.

Radovi na kući Đukića koštali su nešto manje od 12.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vesna Đukić zahvalila je gradonačelniku i njegovim saradnicima za pomoć.

"Suprug, kćerka, troje unučadi i ja živimo od 170 KM mjesečno, koliko dobijamo na osnovu mog invaliditeta za njegu drugog lica i od povremenih dnevnica. Sami nismo bili u mogućnosti da popravimo kuću koja je prokišnjavala i da opremimo kupatilo. Zahvaljujući pomoći grada, konačno imamo pristojne uslove za život", navela je Đukićeva.

Mićić je podsjetio da Gradska uprava pruža različite vidove pomoći socijalno ugroženim građanima u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju, odnosno za koje resorno odjeljenje odluči po njihovom zahtjevu.

On je rekao da grad godišnje pozitivno riješi oko 3.000 zahtjeva za jednokratnu pomoć, a za te namjene iz budžeta se izdvaja više od 200.000 KM.

"Osim pomoći koju u okviru Odjeljenja za društvene djelatnosti isplaćujemo u slučaju smrti, komisije dodjeljuju pomoć u slučaju bolesti, za kupovinu lijekova, ogreva, školskog pribora i slične potrebe. U okviru Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu nastojimo da pomognemo socijalno ugroženim brocima i ratnim vojnim invalidima, a treća vrsta pomoći ide posredstvom Centra za socijalni rad", naveo je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )