FOTO: null

U posljednjih mjesec dana inspektori Područnog centra Poreske uprave Bijeljina obavili su oko 200 kontrola prometa preko fiskalnih kasa I prijavljivanja radnika.

Za to vrijeme izrečene su 22 zaštitne mjere zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana u ugostiteljstvu I trgovini, a izdato je I 110 prekršajnih naloga, od toga sedam naloga za pravna I 103 za odgovorna lica, a pljuštale su I novčane kazne.

Tokom sprovođenja intenzivnih kontrola u proteklih mjesec dana inspektori Područnog centra  Bijeljina utvrdili su niz nepravilnosti, pored ostalog na radnim mjestima su zatekli 18 neprijavljenih radnika.

Učestale kontrole su kažu u Područnom centru Poreske uprave u Bijeljini izazvale uznemirenost kod poreskih obveznika.

U Zanatsko predizetničkom Udruženju Preduzetnik, ističu da preduzetnici posluju u nezavidnim uslovima, te da je zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti na 15 dana dodatno opterećenje koje je pogubno za preduzetnika.

Iz Udruženja Preduzetnik predlažu I neka od rješenja.

Inspektori poreske uprave su intenzivno sprovodili kontrole poslovanja poreskih obveznika ne samo na području grada Bijeljina, nego I širom Republike Srpske, pojašnjavaju iz Područnog centra Poreske uprave Bijeljina I dodaju da povlaštenih među poreskim obveznicima nema te da će svi biti podvrgnuti kontrolama primjene zakona o fiskalnim kasama, a da će se oni nedisciplinovani suočiti sa predviđenim kaznenim mjerama.

Iz Preduzetnika uvjeravaju da su frizeri I kozmetičari direktno suočeni sa nelojalnom konkurencijom, pa tu uslova za prijavu radnika gotovo da nema.

U Područnom centru Poreske uprave Bijeljina podsjećaju da će Poreska uprava imati razumijevanja za svoje obveznike I nastojaće kako kažu da ih zaštiti od nelojalne konkurencije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )