FOTO: InfoBijeljina

Gorivo u BiH, za godinu dana, pojeftinilo je do 15 feninga, pokazuju podaci koje je portal InfoBijeljina dobio iz Spoljnotrgovinske komore BiH, a izvor je Međunarodna unija cestovnog transporta.

Ti podaci pokazuju sljedeće: na početku decembra 2018. godine BMB 95 je koštao 2,31 KM, BMB 98 bio je 2,41 KM, a dizel 2,41 KM. U istom periodu ove godine, gorivo je bilo jeftinije.

“Cijene goriva u 50. sedmici 2019. godine, u BiH, bile su: 95 BMB - 2,26, 98 BMB – 2,41 KM, a dizel 2.26 KM”, rečeno je za portal InfoBijeljina iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Vozači smatraju da su cijene na našim pumpama, iako među najjeftinijim u regionu, ipak previsoke za naš standard. Ističu da je država uvela brojne namete na gorivo, tako da za troškove prevoza odvajaju dobar dio svoje plate.

Резултат слика за gorivo infobijeljina

I u udruženjima za zaštitu potrošača smatraju da se ne trebamo porediti sa drugim državama, a pogotovo ne sa onim gdje su plate veće od naših.

“Nema smisla da govore da je u BiH gorivo najjeftinije. Pravo je pitanje koliko za platu mi možemo kupiti litara goriva, a koliko vozači u evropskim državama”, kažu u ovim udruženjima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )