FOTO: InfoBijeljina

Još jedan poraz Zvijezde, ovoga puta u sudaru novajlija u ligi, od tuzla sitija od 3:1. Tuzla City je imala dobro otvaranje meča. Kojić je pogodio stativu na otvaranju, ali su i gosti u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili.

Za razliku od napadača Zvijezde, domaći su koristili svoje prilike. Tuzla je povela u 17. minuti nakon što je lijepu akciju Efendića završio Almedin Ziljkić za vodstvo od 1:0.

Osam minuta kasnije novi gol u mreži Zvijezde 09.  Grešku odbrane gostiju koristi mladi Nukić za sigurnih 2:0.

U nastavku susreta Zvijezda nešto konkretnija. Imali su nekoliko dobrih šuteva ka golu domaćih, ali do gola nisu mogli.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su povećali prednost. Vukmirović je napravio sve, dobro je šutirao,  a Dejanović samo kratko odbio loptu do Ziljkića koji pogađa za 3:0.

Nakon toga slijedi period neštomirnije igre, domaćin zadovoljan visokim vodjstvom prepustio je sredinu terena gostima, no napadači Zvijezde nisu mogli ništs drugo do počasnog gola. Pokušao je Stefan Tripković, golman gostiju Fejzić brani a jedini pogodak za svoju ekipu postigao je Huseinbašić u 85. minutu 

Nakon osam kola Zvijezda 09 ima pet poraza i tri remija, a svoje viđenje susreta nakon meča u Tuzli dao je trener gostiju Milan Đuričić.

- Mi smo danas željeli da  nešto napravimo. Sa druge strane Tuzla Ciy nije nešto  dominirala. Nemam nešto posebno da analiziram i očigledno je da imamo problem, jer na isti način gubimo utakmice u nizu. Ne što smo nadigrani, nego što nije normalno da poklanjamo golove. Moram vidjeti  sa gospodinom Stanišićem šta i kako dalje, ako treba da se mijenja trener najbolje je sada. Prvi put za 23 goine bavljena trenerskim poslom ne mogu da objasnim šta se dešava. Škahić uzme loptu i pokloni je protivniku. Ozbiljni treneri uvijek  preuzimaju krivicu, ali kod mene ostaje dilema zašto se ovo dešava. Možda je neodgovorno da jedan trener kaže da ne može da objasni, ali ja ne mogu objasniti zašto mi poklanjamo golove iz kola u kolo, kazao je Đuričić.

D. Tešić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )