FOTO: InfoBijeljina

Svi vozači u Srpskoj koji se od oktobra odluče za elektronsko plaćanje putarine moći će da TAG uređaj kupe po 50 odsto nižoj cijeni, a prilikom njegove dopune ostvariće popust od 20 odsto.

Vozači u Srpskoj trenutno koriste 21.479 TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine, a cilj je da taj broj bude puno veći, da bi bile smanjene gužve na naplatnim mjestima i skraćeno vrijeme prolaska kroz rampu.
 
- Od oktobra svi vozači koji žele da koriste uslugu elektronske naplate putarine i na taj način brže, sigurnije i jeftinije prolaze kroz naplatne stanice, TAG uređaj mogu da kupe po 50 odsto nižoj cijeni, odnosno za 20 KM. Osim toga, pri dopuni korisničkih računa ostvariće popust u iznosu od 20 odsto - kazali su “Glasu Srpske” u “Autoputevima RS”.
 
Podvukli su da je i Vlada RS dala saglasnost na uvođenje stimulativnog modela plaćanja putarine te naglasili da će navedeni popusti važiti 90 dana od dana objave odluke u “Službenom glasniku RS” ili do isteka zaliha uređaja za elektronsku naplatu putarine.
 
- Elektronska naplata putarine je brži i jednostavniji način naplate. Zbog toga stimulativnim modelom želimo podstaknuti što više vozača da odaberu ovaj vid plaćanja putarine, da bi bile smanjene gužve na naplatnim mjestima i skraćeno vrijeme prolaska kroz naplatne rampe - podvukli su u “Autoputevima”.
 
Vršilac dužnosti direktora “Autoputeva RS” Slobodan Stanarević rekao je da postoji mogućnost da ove pogodnosti budu na snazi i nakon tri mjeseca.
 
- Vidjećemo kakav će odziv biti. Na kraju sve zavisi od interesovanja vozača - rekao je “Glasu” Stanarević.
 
Podvukao je da trenutno vode pregovore sa “m:telom” da vozači ubuduće TAG uređaj dopunjavaju putem telefona.
 
- Vjerujem da ćemo tu mogućnost imati do Nove godine i da će vozači već iduće godine moći koristiti i tu opciju. Da bismo to postigli moraćemo mijenjati Zakon o javnim putevima, jer tamo je definisano da smo mi jedini ovlašćeni naplatilac putarine u Srpskoj. U ovom slučaju i mobilni operater bi naplaćivao putarinu te novac prebacivao nama - rekao je Stanarević i dodao da sve preuzimaju da bi smanjili gužve na naplatnim mjestima i bili što pristupniji vozačima.
 
Stanarević je naglasio i da za sada nema naznake za promjenu cijene putarine na autoputevima u Srpskoj.
 
Rekordni prihodi
U “Autoputevima RS” su kazali da je za osam mjeseci ove godine po osnovu naplate putarine prikupljeno više od 19,23 miliona maraka. Najviše novca prikupljeno je tokom avgusta i to 3,09 miliona maraka.
 
- Imamo rekordan prihod po osnovu naplate putarine - rekao je Slobodan Stanarević.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )